Internetowy Podróżniku,

Internetowy Podróżniku, kimkolwiek i gdziekolwiek jesteś, witam Cię serdecznie w moich skromnych, wirtualnych progach. Na tym małym kawałku mojej ambikowej szuflady, do której chowam różne przemyślenia i małe rękodzieła, te pisane, malowane, wydziergane czy gotowane oraz ulotne chwile, spojrzenia, to co mnie porusza, inspiruje, motywuje lub cieszy. Mam nadzieję, że spotkamy się znowu przy gorącym kubku herbaty aby przez chwilę zatrzymać się nad jakąś myślą, pomarzyć, pośpiewać, pośmiać się lub po prostu pomilczeć. Miło mi Cię gościć :) Proszę czuj się swobodnie, nie musisz zostawiać żadnych komentarzy, lajków, czy plusików, chyba że masz na to ochotę. Jeśli przeglądając moją szufladę choć raz zagości uśmiech na twojej twarzy lub zaduma na czole to będę zadowolona. Z pozdrowieniami :)

Aga, Ambikowo

sobota, 7 grudnia 2013

NADZIEWANE PIECZARKI ZAPIEKANE ....

Super przekąska! Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo pieczarkowa!

Składniki:
12 większych pieczarek
1 serek feta
1 pęczek szczypiorku


Pieczarki myjemy, obieramy i odrywamy od nich nóżki tak, aby zostały same kapelusze. W misce rozgniatamy widelcem serek feta, dodajemy do niego starte na tarce (na dużych oczkach) nóżki z pieczarek oraz pęczek posiekanego szczypiorku. Dokładnie mieszamy. Następnie nadziewamy tym farszem kapelusze pieczarek i zawijamy w folię aluminiową. Zapiekamy w piekarniku ok. 30 min, aż pieczarki puszczą wodę i zmiękną. Można je również zapiec na grillu lub na ognisku. Po wyjęciu z pieca, odlać wodę robiąc dziurkę widelcem w folii od spodu.
Podawać można na gorąco lub na zimno.

 SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz